Utrymningsplaner

Utrymningsplaner

Att veta vägen ut i en nödsituation kan vara livsavgörande i vissa situationer. Genom en utrymningsplan kan man förebygga och utbilda sin personal samt upplysa övriga personer i byggnaden om hur man skall bete sig och vart man ska bege sig om en nödsituation skulle utbryta.

Vi arbetar efter den svenska standarden SS 2875 för att leverera godkända och tydliga utrymningsplaner. Vi erbjuder ett standardutseende på våra utrymningsplaner men hjälper gärna till att ta fram en specifik layout till era planer om så önskas.

Andra ritnigar
Vi utför även andra ritningar så som kontrollritningar SBA, orienteringsritningar, och serviceritningar. Kontakta oss så tar vi fram den ritning du behöver.

Att tänka på vid en beställning
Med tanke på att det är ni som kund som lämnar in underlag till oss så finns det en del faktorer att tänka på för att underlätta och för att göra arbetsprocessen så snabb och smidig som möjligt. Se följande punkter som riktlinjer och som stöd för att hjälpa er att ta fram ett bra och enkelt underlag.

1. Ta fram en ritning på den byggnad som skall skickas till oss. Vi kan ta emot allt från stora pappersritningar till AutoCAD ritningsfiler och olika datafiler såsom pdf och jpg eller dylikt.
2. Ange objektets namn och våningsplan
3. Ange vart återsamling skall ske
4. Ange larmnummer, om det skall vara enbart 112 eller 0-112 eller liknande.
5. Markera på planen vart utrymningsgångar, samt gång till utrymningsväg är.
6. Placera ut vart brandredskapen finns på ritningen.
Vanligast att ta med är brandsläckare, inomhusbrandpost och brandlarmknapp, om dessa finns i byggnaden vill säga.
7. Rita in tavlans placering. Markera på vilken vägg varje utrymningsplan skall placeras så att planen blir åt rätt håll.
8. Sist men inte minst skall det stå med vart vi kan skicka korrekturet. Vi kan skicka via fax, e-mail (oftast i pdf-format) eller via posten.

Alla gör vi fel någon gång och för att minska felen så skickar vi korrektur på er utrymningsplan innan de tillverkas och levereras. Tänk på att alltid läsa igenom planerna noggrant varje gång innan ni godkänner den!